Romanian podcast

Podcastul de Limba Română este un podcast care te ajută să înveți limba română. Dacă ai ajuns la un nivel intermediar sau intermediar avansat, acest podcast te va ajuta să-ți îmbunătățești nivelul de înțelegere al limbii române, ascultând povestiri și comentarii interesante pe diverse teme, interpretând în context, într-un mod natural, expresiile și structurile mai puțin cunoscute.

Pentru a vă folosi de acest podcast într-un mod eficient, vă recomand să ascultați mai întâi fiecare episod fără a citi textul transcris. După aceea, puteți să mai ascultați o dată episodul, urmărind în același timp și textul. Ascultând și citind în același timp, veți fixa mai ușor în memorie cuvintele necunoscute sau mai puțin cunoscute, și veți înțelege mai bine structurile gramaticale folosite.

 

Acesta este un podcast pentru cei care studiază limba română la un nivel intermediar. Nu este un podcast pentru începători. Dacă tu studiezi limba română, dacă înveți limba română, pentru a trece la un nivel superior trebuie să asculți cât mai mult limba așa cum o vorbesc cei nativi, în mod natural, așa cum se vorbește în România.  Dacă ai ajuns la un nivel intermediar, acest podcast te poate ajuta să progresezi, să înțelegi mult mai bine limba vorbită.

În acest podcast nu vom vorbi despre gramatică și vocabular așa cum se face în mod tradițional în cărți și la cursurile de limba română. Vom aborda diferite subiecte, voi vorbi despre teme interesante, voi povesti diferite întâmplări sau pur și simplu, voi povesti despre ce am mai făcut eu în ultima vreme, în ultima perioadă, în ultimul timp. 

Ascultă acest podcast pe platforma ta preferată:

CastBoxSpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts


Romanian Easy Readers Book Series

Momente și schițeAmintiri din copilărieMoara cu noroc

ROMANIAN EASY READERS is an easy-to-read book series in simple Romanian, on three levels (beginner, intermediate and advanced). The books are adapted following the author’s original style. They are suitable for those who study Romanian, as well as for Romanian natives who find the language complexity of the original texts too challenging.